Start regioronde vanaf januari 2024

Aankondiging:
23 januari gaan we starten met de beloofde Dares ronde. We hebben besloten om dit 1 x per maand te doen op een Dinsdag in een even week. Daar dit per maand wisselt hebben we voor het eerste half jaar een indeling gemaakt die je in je agenda kan zetten. Het is nl niet overeenkomend met bv de tweede dinsdag in de maand. Je komt dan op zowel even als oneven weken uit.


Het is de bedoeling dat we om 20:00 starten met een kleine ronde van 15 min en dan voor een oefening qsy gaan naar een simplex frequentie. Oefening zal zoveel mogelijk een phone oefening zijn. Denk dan vooral aan het berichten formulier om die te oefenen. Afhankelijk van het aantal deelnemers per avond kunnen we kijken wat de oefening kan zijn en waar eventueel behoefte aan is.

Om 21:00 eindigd de ronde met evt een afsluiting weer terug op de repeater.
Om de repeater te kunnen beluisteren door bv Ans, Arno en Bart kan er geluisterd worden op een openwebrx in Maarssen. Deze kan nl ook de repeater PI2HVS doorgeven.
En via de 2m simplex zal ik Ans, Arno en Bart relayeren naar de 70 cm. 

https://www.pd3rfr.nl/online-ontvangers/openwebrx-70cm-maarssen.


Tijdens het simplex oefenen kan whatsapp of evt zoom de ondersteuning zijn. We moeten even kijken wat handig is.

Een week voor de ronde zal gevraagd worden of je kan aangeven of je aan de ronde zal deelnemen. Zodat een beeld hebben wie we kunnen verwachten. En welke oefening in te zetten is. Denk bv aan digitaal als er vooral leden zijn die ook graag willen oefenen met bv js8, VarAc, winlink of een andere modi.